October 25, 2012

Repareren

Er lag al een hele tijd een stapel spijkerbroeken op mij te wachten, met gaten... Want ach, twee zoons die graag voetballen op het schoolplein en ook nog wel eens van hun fiets vallen, vast heel herkenbaar voor elke jongensmama. Vorige week tijdens de herfstvakantie ging ik aan de slag, helaas was ik vergeten knielappen van mijn werk mee te nemen, dus loste ik het anders op.
Ik knipte uit een oude spijkerbroek rondjes en plakte deze met textiellijm over de gaten heen. Daarna stikte ik nog een aantal keren met de naaimachine over de lapjes heen voor de stevigheid (en het ziet er ook nog eens leuker uit). Ook nog eens een perfecte manier van recycling. Ik ben benieuwd hoe lang het duurt voordat ik weer aan de slag kan ;).

5 comments:

Marlies Heijmerink said...

Heel herkenbaar. Jongens, af en toe :-) Die van mij (11) was van het weekend uit een boom gesprongen en met zijn broek aan een tak blijven hangen. Hij had gelukkig niets, maar in de broek een flinke scheur, gelukkig net naast de binnen been naad. Redelijk onopvallend kunnen maken. Helaas kan ik jouw tip voor hem niet meer gebruiken, maar ik heb er nog een van 2 dus ik ga dit idee zeker onthouden!!!

Mariëtte said...

Hoi Marieke, hoe krijg je die broekspijp onder de naaimachien gepropt?

Mariëtte said...

Bedankt voor je reactie op mijn blog! Proppen dus... ik denk dat ik dan toch maar opstrijk-knieën blijf gebruiken :-)

kaat said...

Goeie Tip!!!

ga ik zeker van je na-apen! Die knul van mij heeft geen enkele heel broek meer op het moment.... Ik torn van de broekspijpen meestal 1 zijnaad open. FF een klus, maar je kunt er wel veel beter bij!

floortje said...

haha...zeer herkenbaar. ik heb ook net een stapel weggewerkt. na de kerstvakantie...veel op de grond gespeeld, waren alle rechterpijpen kapot...ik doe het ook altijd zo...best acceptabel en zonde om goede broeken weg te gooien!